...supporter...

Monday, February 1, 2010

hari ini

meninggalkan ruang blog ini agak lama...
bulan kedua hari pertama...
1 february 2010...
melewatkan diri seperti biasa untuk ke kuliah....
panggilan dari awen membangunkan aku dari mimpi indah...
thanx awen kejut aku bangun...
bergerak ke bilik mandi tanpa mengemas tempat tidur terlebih dahulu....
bergerak dengan kelajuan yang tersangat perlahan...
malas, malas dan malas..
erm... menyiapkan diri dan menunggu bus di perhentian selalu...
perhentian ooo... hahahhah~
bus dinanti tiba seawal jam 8:30 pagi...
comfirm, lewat masuk kelas maths seperti hari-hari biasa..
heheheh~ sorry miss eja...
sayang miss eja sangat2, muah3...
jangan marah erk... heheh~
meneruskan pembelajaran yang santai sambil tangan ligat menekan punat-punat nombor...
tertera di skrin calculator jumlah-jumlah yang dicari...
dengan jari-jemari yang comey ini, menuliskan yang wajib di kertas soalan...
ah, siap akhirnya semua soalan-soalan ini...
sukew2....
meneruskan dengan exercise1 oleh miss eja dan perlu dihantar rabu, 3 february...
klu xsiap dye nak denda...
erm.... no excuses after dis k...
meneruskan kuliah dengan mr.lee.....
mandarin menjadi subject yang dimaksudkan...
hari ini, we guys satu class belajar bab janji temu...
alamak, jem kepala aku...
class yang bermula jam 10:30 pagi berakhir pada jam 12:30 tengah hari...
economy subject yang menanti untuk seterusnya...
economy di tengah hari agak memberi cabaran buat aku...
menyegarkan mata yang agak sakit...
class yang sepatutnya berakhir jam 2:30 petang berakhir seawal jam 1:15 petang..
apa lagi, hhhuuurrreeeeeeeeyyyyyyyyyy...
dubidubidu.... bukan xsukew tapi lapa...
so dapat la makan cikit...
erm..
bel312 oleh mr.riclan pada jam 2:30 petang...
presentation oleh ecah, emy, rina, wanie, ijma and kak shiqin...
berakhir sudah sebject bel untuk 2 jam....
bergerak ke zaza menjamu selera... (air teh o panas jer)..
kene bajet cikit, purse tertinggal kat umah...
minum bersama puteri-puteri OM...
fafa, jue, ayien, syira...
hahhah~ macam-macam hal..
selesai minum, cafe menjadi destinasi....
berstory bermacam-macam itu dan ini...
bagus, banyak maklumat yang aku dapat hari ini...
insyallah, xkan dipraktikan...
hahahh~
class (event) akhir yang akan menentukan masa balikku..
berkumpul dalam biro masing-masing dan berbincang...
macam-macam yang dibincang...
hal-hal yang xberkaitan lebih banyak menjadi topik rasanya...
hehheh~ well, student..
mane tak nyer, letih seharian di dewan kuliah...
kuliah yang bermula seawal 8:30 pagi dan berakhir 8:30 malam....
penat, penat dan penat....
namun, lumrah di pengajian tinggi...
cabaran yang akan mematangkan kiter, bak kata perpatah...
yang membahagiakan ialah dapat pulang seawal jam 8:00 malam hari ini...
TAPI...
xde transport la nak balik...
kire, lambat gak la balik ke rumah sewa...
tension, tension...
ingat boley la balik awal, sampai umah awal...
so terpaksa la menjadi gadis-gadis pinggitan...
bersama emy, icha, afzan, ecah, awen dan wanie...
siap posing lagi tau...
akhirnya lewat juga aku sampai umah...
agak sakit hati disitu...
mengemas bilik, menyapu sampah dalam bilik sementara menunggu awen habis mandi..
turn sampai untuk aku menyegarkan diri pula..
dan akhirnya aku disini menyambung penulisan blog ini..
meneruskan perjalanan yang terhenti seketika...
mengangkat kaki ini untuk terus melangkah...

No comments: