...supporter...

Tuesday, August 9, 2011

hari kedua

apa yang awak-awak semua faham mengenai hari kedua?? hari kedua macam2 boleh ditafsirkan tapi entry saya kali nie nak cerita pasal jangkitan yang baru saya terima.. hari nie HARI KEDUA saya bersama jangkitan kuman pada anggotan badan saya.. sangat teruk sampai naik ke muka... dan yang paling sakit ialah pada area mata dan hidung... dekat kelopak mata pun naik bende alah nie sampai xboleh nak pakai CL so kene la bertukar kepada cermin mata... aduiii, rase lak cabut jer muke nie campak dalam wash machines... mule-mule xperasan tao bende alah nie tapi since semalam muke and badan rase sakit dan lenguh-lenguh.. bile tengok betul-betul baru perasan naik bintik-bintik dekat badan then since semalam bende alah nie dah bertukar kemerah-merahan... pedih jangan cakap la... adoiii, tersangatlah rimas.. badan pulak dah mula rase panas dan tak selesa.. dagu lak dah penuh dengan bintik-bintik merah sampai xde space dah kot.. hahahah~ rase nak ketawa pun ada tengok muke.. bukan xamik serius oke cume rasenya alah pada air.. my family memang ada alahan pada air.. maksudnya, if berpindah ke tempat baru mestilah bertukar environment and salah satunya mestilah pertukaran air so bende2 nie akan effect kami adik-beradik.. sangat gedik kan tapi itulah bende yang akan dihadapi oleh kami. ker alahan bende lain?? wondering!!! hope sangat-sangat alahan nie akan berkurangan... anyone ader suggestion tak macam maner nak kurangkan alahan pada air, or petua yng boleh dikongsi?? really need help  ;))

No comments: