...supporter...

Friday, August 12, 2011

curry puff

nie cerita semalam tapi baru upload hari nie sebab disertakan dengan bukti pembuatan.. **bukan bukti pembelian oke.. semalam teringin yang teramat sangat untuk makan curry puff.. so at the first ingat nak beli jer by then mr.hubby bagi cadangan untuk buat sendiri.. **tanpa fikir panjang, make an appointment dengan en.google.. hehheh~  tapi macam xpuas hati jer cara penyampaian resepi curry puff... **first time nak buat nie.. then i call my mom and ask her recipe on curry puff... lepas dah tulis resepi **tulisan ala-ala doctor la konon.. pastu angkat kaki chow g tunas manje beli barang2 yang diperlukan untuk buat curry puff nie.. pusing punyer pusing, semua barang sudah sedia untuk dibayar  ;)) then ape lagi, kaki panjang la untuk melangkah pulang.. **start enjin kereta, gear reverse first, then gear satu, go!!! hehehhe... balik umah kemas dapur bagai then baru start bersihkan ayam then buat lah ape2 yang patut... **sangat excited kot  ;)) tengah hari tue buat inti curry puff sahaja sebab kene pulang ke ofis semula.. **curi waktu solat untuk pergi memasak, that's great... hehhe~ then petang tue kelam-kabut nak balik awal sebab nak buat kulit curry puff pulak.. setelah diuli-uli dengan penuh kasih sayang, akhirnya kesemua siap dibentuk dengan pelbagai rupa.. **bajet kreatif la konon, padahal xmenjadi sangat bentuk dye... hahah~ so dalam jam 7 malam, bermulalah sesi mengoreng curry puff tadi dah hasilnya... **jeng.. jeng.. jeng...
amacam bentuk dye, nak ketawa tak?? hahha...
**oke la tue, first try... 
budak baru belajar la katakan...
kena tambah garam dengan majerin cikit.. heheh~

2 comments:

mIss ♡ AtuL said...

hahahahah..gud try:)

g4dyz.h34rt said...

tq awak.. tapi klakar gilew kot... ;))