...supporter...

Sunday, May 6, 2012

tentang ksya

having an #awesome sunday with beautiful nescafe for second round... if my sister (ksya) tao minum nescafe banyak, sure kene cincang sampai lumat... hari tue ksya siap bagi warning kot jangan minum nescafe banyak2.. hahaha.. **sekali sekala kan kakak  :))  listen to we are young song while folding my white clothes membuatkan aku rase macam aku nie dah tua sangat... olmoss 22 years i been survive and siapa sangka secepat nie mase berlalu... haruman nescafe yang #awesome really make me feel better for a few seconds... sambil menyeka air mata yang jatuh, aku memulakan cerita TENTANG KSYA 
*************************
25 hari lagi before my first sister (ksya) memulakan tugas as a wife... quota adik beradik aku akan berkurang dari 5 menjadi 4, dari ada dua orang kakak tinggal seorang... even though ksya kawen, dye tetap akan jadi kakak aku tapi sedar or tak kami takkan pakai baju yang same pattern, takkan pakai baju yang sama design, takkan pakai baju yang sama kaler and kami takkan eksited untuk pilih tema kaler or design baju untuk ke kenduri, raya, vacation, function or any gathering... setiap tahun zuha's daughter mesti akan sibuk untuk pilih tema kaler, tema make-up, jenis kasut and design baju...

 
aidilfitri 2010 - kaler baju yang berbeza tapi pattern yang sama 
   
aidilfitri 2009 - pattern, color and design yang serupa 
 
aidilfitri 2008 - different kaler but same design 

tak akan eksited membeli hadiah untuk hari raya seperti tahun-tahun sebelum nie... takkan cukup bilangan adik-beradik di pagi hari raya, takkan berebut dapur tatkala mrs.papa menyiapkan dinner or lunch... takkan main tarik rambut and gosip dalam bilik lagi... mrs.papa takkan pening untuk buat kuih raye memandangkan kami suke kuih raya yang berbeza...


takkan ada orang yang ejek aku kuat menangis lagi, xde orang yang akan buat aku jeles, xde yang akan take care aku macam ksya walaupun hakikatnya kami memang tak serasi sejak kecil... masa bersama ksya jugak akan semakin kurang and xde orang nak teman aku pakai heels lagi if attend kenduri... xde lagi orang yang akan sama-sama pakai eyeliner dengan aku because only me and ksya yang gile eyeliner... only both of us suke tangkap gambar same-same, yang suke camera and gile photoshoot... tsk.. tskk... tskkk...

 
29 may 2009 - takkan ada someone yang sporting like her anymore yang akan membebel and bagi free ceramah kat aku selain my mum and yang akan tarik muke bile ajak kuar then aku antara yang akan tolak.. hehehe~  
 
padang kota, penang, 2009 

xkan ada orang yang berebut mr.papa dengan aku... aku selalu cakap, ksya anak kesayangan mr.papa and mr.papa selalu ketawa... mungkinkah senyuman dan ketawa itu akan berkurang tatkala ksya bukan lagi 100% miliknya?? kasih sayang mr.papa yang buat kami rapat walaupun tak serasi.. #crying  and xde orang yang akan berebut adik lelaki aku, abang... **sambil meyeka air mata... aku and ksya selalu berebut abang tapi selalunya ksya yang akan dapat.. hehehe~  :)) tapi bile aku bukak balik album lame-lame, gambar aku dengan abang lagi banyak berbanding gambar ksya dengan abang...  hehehe~ jangan jeles ksya #facepalm

 
2011 - ksya, mr.papa and aku at langkawi  
 
suke sangat gambar nie sebab lawak.. hahaha~ 
 
abang, aku and ksya at kipsas, pahang, 2011 
 
abang and me, raya 2010 
 
abang and ksya, raya 2010
 
pantai merdeka, penang 2011 

ksya tak pernah berkira dengan aku... belanja aku makan and siap support lagi kadang-kadang.. ingat lagi time aku g johor waktu dye study utm, skudai dulu.. semua perbelanjaan aku dye tanggung.. dari makan hingga la ke duit minyak or duit enjoy.. time tue seminggu kot aku duduk jb.. dah la aku kuat makan tapi dye xpernah halang aku untuk makan... then siap marah lagi if aku amik lauk cikit and buat-buat tak lapa.. hehehe~ bawa aku g karok dengan kawan-kawan dye, g waterfall, g jalan-jalan kat mall and celebrate bessday aku dengan kawan-kawan dye dekat utm.. setiap kali dye datang tengok aku time study dulu or datang visit aku time keje dulu, aku tak pernah keluar duit and semua ksya yang akan bayar... seriusly, dye sangat simple and sangat percaya aku walaupun aku nie tak suke dengar cakap dye.. hahah~ bile aku tak de duit, dye xpernah kedekut bagi aku pinjam duit.. #awesome kan  :))  

 
best sangat time nie :)) 
 
 chepor waterfall
  
tak payah nak berebut bawa kete lepas nie  :))

and siapa sangka, february 6th 2012, my ksya sah bergelar tunang kepada suffian... congratulations sista.. ingat lagi time nak g make-up pagi tue.. aku memang tolak mentah-mentah untuk teman dye g make-up sebab aku akan sedey nanti.. macam-macam alasan aku bagi untuk tidak teman ksya g make-up on that day.. sejujurnya, my heart so sensitive and sangat mudah tersentuh... time ksya tengah make-up tibe-tibe air mata aku jatuh.. terus aku paling muka and mengadap sliding door boutique pengantin tue.. lame aku pandang luar and aku kesat air mata aku... siapa sangka, ksya akan mengatur langkah baru... sista, i'm really happy for you.. bulan december last year, 2011 when ksya cakap dye akan kawen aku terus nangis.. she call me and time tue aku keje dekat pekan... walaupun kami tak rapat tapi aku sedey sangat-sangat... **my ksya more close to kyna and abang.. then dye cakap, "jangan la nangis, kite tetap bole kuar same-same, lepak same-same and aku tetap kakak hang"... sumpa time nie aku nak je cakap, kakak tolong jangan kawen... #crying  tapi jodoh ksya dah sampai.. aku sedih sangat sebab persiapan kawen die, aku tak tolong ape-ape memandangkan aku dah masuk belajar.. aku harap ksya tak ambil hati lagipun kyna (my second sis) ada and banyak tolong ksya memandangkan kyna keje dekat ipoh  :))  
 
 mrs.papa, ksya and mr.papa on ksya e-day
 
 this picture, she look very beautiful #awesome
 
before rombongan pihak lelaki sampai 
 
the siblings #ilove
 
i'm the lucky one, dapat jadi dayang kat sebelah ksya on her e-day  :))

notakaki: i love you ksya... #crying #bighugs


2 comments:

ChentaHaisya said...

nice to see her so lovely by that day,,,wish for ur sis n ur family happily ever after...sorry for everything kakde~~~ n smile as always... =D

previous "abg" said...

Seems her happy on her lovely day, lovely dress on her wedding day..wish d most happiness for mr n mrs suffian n mr zulkfli family.... smile as always dak comey (kakde)~~~

#die shanteq sgt3!!
#pasni ur turn pulak kakde~~get ready~~ =)